Kinek ajánlom a Klasszikus Balett órát?

„Felnőtt balett oktatás”, talán még a mai napig is sokan felteszik a kérdést, van ennek értelme, felnőtteknek klasszikus balett mozdulatokat, gyakorlatokat tanítani! Én ugyan gyermekkoromban kezdtem a tanulást művészi tornával, de felnőtt fejjel nagyon megtetszett, amikor Jeszenszky Endre mester növendékeként, a klasszikus balett órákon megtapasztaltam, hogy Ő milyen gyorsan tanítja azokat a felnőtt jelentkezőket, akiknek lehetőséget adott a tanulásra! Már akkor érlelődött bennem a gondolat, ha majd rendelkezem a megfelelő tudással, Én is felnőtteket szeretnék tanítani, felhívni a figyelmüket, erre a csodálatos mozgásvilágra!
Hozzám teljesen különböző céllal jönnek tanulni a növendékek, de ez egyáltalán nem probléma, mindegy, hogy milyen okból szeretnék elsajátítani a Klasszikus Balett technikai anyagát, az a lényeg, hogy szeressék magát a stílust!
Minden jelentkezőnek mások a fizikai adottságai és képességei, de ha rendszeresen jár az órákra, és maximálisan odafigyel a magyarázatokra, akkor meg lesz rá a lehetősége, hogy elsajátítsa az anyagot. Türelem, szorgalom kell hozzá, önfegyelem és kitartás, de mindenkinek azt javaslom, ha bizonytalan magában jöjjön el egy próbaórára, és a gyakorlatban átélt élmények után döntse el szeretne-e a klasszikus balett nehéz, de szép mozgásvilágával megismerkedni.
Nem csak gyermekkorban lehet és érdemes elkezdeni ismerkedni a Klasszikus Balett anyaggal! Az a tapasztalatom, hogy nagy örömet jelent a felnőtt növendékeknek is, hogy amiről eddig csak álmodoztak, és már úgy érezték lemaradtak róla, még valóra válhat.

Fontos, hangsúlyoznom, hogy a folyamatos fejlődéshez bizony minden órán szükség van a növendék akaraterejére és lelkesedésére!

Felnőtt Klasszikus balett csoportok

Minden csoport 25 éves kortól 55 éves korú lányok, hölgyek részére indul vagy indult. Egész évben szeretettel várom az érdeklődőket egy próbaórára, s amennyiben a csoport létszáma megengedi a bővítést, és az új növendék még be tud kapcsolódni a tanfolyam munkájába, úgy nincs akadálya, hogy a jelentkező csatlakozzon a kiválasztott csoporthoz.

Mivel csak heti 1 alkalommal vannak az órák, ezért bármennyire is szorgalmasan jár valaki a foglalkozásokra, idő kell a különböző szintek eléréséhez.

Az új csoportokról, meghirdetett próbaórákról, az időpontokról és a szintekről az összesített Órarendben is tud tájékozódni az érdeklődő!

 

 


Bognár Zsuzsanna
stúdióvezető
+36 (30) 484 23 71

 

balett oktatás felnőtteknek, felnőtt balett oktatás, felnőtteknek balett oktatás,
felnőtteknek klasszikus balett oktatás, klasszikus balett oktatás felnőtteknek